@article { author = {Nazemi, Abolfazl and Khajeali, Jahangir}, title = {Imidacloprid resistance in Thrips tabaci (Thys. Thripidae) populations collected from onion fields in Isfahan}, journal = {Iranian Journal of Plant Protection Science}, volume = {46}, number = {1}, pages = {87-94}, year = {2015}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-4781}, eissn = {2423-7868}, doi = {10.22059/ijpps.2015.54724}, abstract = {Onion thrips, Thrips tabaci, is the most important pest of onion in Isfahan. Onion growers often rely on the pesticide spraying. Imidacloprid is frequently used against this pest. To investigate the thrips resistance to this insecticide, 10 onion-growing regions of Isfahan were selected. After their laboratory rearing, certain concentrations of imidacloprid were applied to these populations, using a leaf dip bioassay method. LC50 values of field populations were compared to Harand population as a susceptible reference strain. Different levels of resistance were observed in most populations. To investigate the resistance mechanisms, populations were pre-treated with two synergists namely PBO (piperonyl butoxide) and DEM (diethyl maleate) as inhibitors of monooxygenases and glutathione-S-transferases, respectively.  Based on the results, theses enzymes do not seem to play a substantial role in the resistance. The results also indicated that there is no high level of cross resistance in most imidacloprid-resistant populations against acetamiprid, another neonicotinoids insecticide}, keywords = {Thrips tabaci,imidacloprid,insecticide resistance,cross resistance}, title_fa = {مقاومت به ایمیداکلوپرید در جمعیت‌های تریپس پیاز Thrips tabaci (Thys. Thripidae) جمع‌آوری‌شده از مزارع پیاز استان اصفهان}, abstract_fa = {تریپس پیاز (Thrips tabaci) اصلی‏ترین آفت مزارع پیاز در استان اصفهان به حساب می‏آید. کشاورزان برای مبارزه با این آفت اغلب از آفت‌کش‌ها استفاده می‌کنند. یکی از حشره‏کش‏های کاربردی در برابر تریپس پیاز حشره‏کش ایمیداکلوپرید است. به منظور ارزیابی حساسیت تریپس در برابر این حشره‏کش 10 جمعیت تریپس پیاز از نقاط اصلی پیازکاری در استان اصفهان انتخاب شد. این جمعیت‌ها پس از تکثیر در آزمایشگاه با استفاده از روش زیست‏سنجی غوطه‏وری برگ در معرض غلظت‏های مشخصی از آفت‏کش ایمیداکلوپرید قرار گرفتند. میزان LC50 به‌دست‌آمده با جمعیت هرند به عنوان مرجع حساس مقایسه شد. نتایج نشان‌دهندۀ وجود سطوح متفاوتی از مقاومت در بیشتر جمعیت‏های بررسی‌شده بود. به منظور بررسی سازوکار‏های ایجاد مقاومت، جمعیت‏های تریپس پیاز به‌صورت پیش‏تیمار در معرض دو سینرژیست PBO (پایپرونیل بوتوکساید) و DEM (دی‌اتیل مالئات) به‌ترتیب به عنوان مهارکنندۀ مونواکسیژنازها و گلوتاتیون اس‌ترانسفرازها قرار گرفت. نتایج نشان داد که مکانیزم‏های آنزیمی مزبور در ایجاد مقاومت نقش اساسی ندارند. ردیابی مقاومت تقاطعی در بین جمعیت‏های مقاوم نشان داد که مقاومت تقاطعی بالایی در اغلب جمعیت‏های مقاوم به ایمیداکلوپرید در برابر استامی‏پرید حشره‏کش دیگری از گروه نئونیکوتینوئیدها وجود ندارد.}, keywords_fa = {ایمیداکلوپرید,تریپس پیاز,مقاومت به حشره‌کش‏ها,مقاومت تقاطعی}, url = {https://ijpps.ut.ac.ir/article_54724.html}, eprint = {https://ijpps.ut.ac.ir/article_54724_dad9227c8f22cc7f36e5cf55b7e44864.pdf} }