%0 Journal Article %T بررسی پاره‌ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV)، وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس %J دانش گیاهپزشکی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4781 %A راستگو, مینا %A کوهی حبیبی, مینا %A ایزدپناه, کرامت اله %A مصاحبی, غلامحسین %A جی میلن, رابرت %A تورینا, ماسیمو %D 2011 %\ 02/20/2011 %V 41 %N 2 %P 217-224 %! بررسی پاره‌ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV)، وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس %K مقاومت ارقام محلی %K موزاییک %K ویروس خربزه ارومیه %R %X ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV) از جمله عوامل بیماری موزاییک خربزه (Cucumis melo) در استان آذربایجان‎غربی و احتمالاً نواحی دیگر ایران می‎باشد. نمونه‎های گیاهان زراعی و غیرزراعی دارای علائم و بدون علائم از مزارع کدوییان اطراف ارومیه جمع‎آوری و با استفاده از آزمون‎های سرولوژیکی Indirect-ELISA،DAS-ELISA و Lateral flow مورد بررسی قرارگرفتند. پراکندگی ویروس در استان آذربایجان غربی در طی سال‎های زراعی 87-85 و وقوع ویروس در نمونه‎های جمع‎آوری شده کدو و خیار از استانهای تهران و فارس تعیین شد. در بررسی طیف میزبانی، ویروس در گیاهان کدو، خیار، خربزه، کمپوزه، هندوانه، خیارچنبر، لوبیا، هویج، گوجه‌فرنگی و بادمجان و نیز تعدادی میزبان غیرزراعی از جمله پیچک، تاج خروس وحشی و گاو چاق‎کن شناسایی شد. در آزمون‎های انتقال انجام شده، ویروس تنها از طریق تماس فیزیکی گیاهان آلوده با سالم منتقل شد. در بررسی مقاومت و تحمل‎پذیری ارقام موجود به ویروس خربزه ارومیه، ارقام محلی خیار و کدو در مقایسه با ارقام تجاری حساسیت بیشتری از خود نشان دادند. وقوع ویروس در سایر استانها بیانگر وجود آن در نقاط مختلف ایران می‎باشد. %U https://ijpps.ut.ac.ir/article_22356_0fd2d98339d1af069980caa17c5c1a08.pdf