%0 Journal Article %T اثر سه سویۀ Pseudomonas fluorescens بر کلروفیل، کارتنویید و سه عنصر غذایی در ژنوتیپ‌های لوبیای معمولی تلقیح‌شده با ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus) %J دانش گیاهپزشکی ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-4781 %A معصومی, عبدالله %A حسینی, ثمین %A صابری ریسه, روح‌الله %A حسینی, احمد %D 2015 %\ 03/21/2015 %V 46 %N 1 %P 119-129 %! اثر سه سویۀ Pseudomonas fluorescens بر کلروفیل، کارتنویید و سه عنصر غذایی در ژنوتیپ‌های لوبیای معمولی تلقیح‌شده با ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus) %K کلروفیل و سودوموناس فلورسنت %K لوبیای معمولی %K ویروس موزاییک زرد لوبیا %R 10.22059/ijpps.2015.54727 %X ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus, BYMV) یکی از ویروس‌های مهم خسارت‌زاست که مدیریت آن به علت دامنۀ میزبانی وسیع و ناقلان زیاد، همواره مشکل‌زا بوده است. در این پژوهش برای کنترل این ویروس در 16 ژنوتیپ مختلف لوبیای معمولی از سه سویۀ CHA0، VUPF5 و VUPF5Δ باکتری Pseudomonas fluorescensاستفاده شد. بذرهای لوبیا قبل از کشت با سوسپانسیونی به میزان cfu/cc 108 از سویه‌های باکتری آغشته شدند. این آزمون در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام گرفت. در همۀ تیمارها به‌جز شاهد سالم، بوته‌ها در مرحلۀ دوبرگی با یک سویۀ BYMV به طریق مکانیکی مایه‌زنی شدند و پس از برداشت بوته‌های لوبیا، میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها و سه عنصر غذایی روی، منیزیم و آهن ارزیابی شد. نتایج نشان داد که سویه‌های باکتریایی توانستند در بسیاری از ژنوتیپ‌ها میزان کلروفیل a، b، کلروفیل کل، کارتنوییدها، روی، منیزیم و آهن را به‌صورت معناداری نسبت به شاهد آلوده به ویروس افزایش دهند. در مجموع در میان سه سویه، VUPF5Δ و CHA0 مؤثرتر از VUPF5 بودند و بهترین اثر مربوط به سویۀ VUPF5Δ بود. %U https://ijpps.ut.ac.ir/article_54727_338ff17bf7d57a462432cd59f7f4f295.pdf