TY - JOUR ID - 35622 TI - بررسی روند کاهش باقی مانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه JO - دانش گیاهپزشکی ایران JA - IJPPS LA - fa SN - 2008-4781 AU - ترابی, احسان AU - طالبی جهرمی, خلیل AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استاد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 44 IS - 1 SP - 51 EP - 59 KW - استخراج فــاز جامــد KW - بـــاقی‏مانده دیـــازینون KW - غــوره KW - نیمــه عمـر KW - کروماتوگرافی‏گازی DO - 10.22059/ijpps.2013.35622 N2 - به­منظور اندازه‏گیری میزان باقی‏مانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه، آزمایشی طی بهار و تابستان 1390 در باغ انگور مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی (مشهد) انجام شد. در این تحقیق دیازینون در دو غلظت توصیه شده (5/1 در هزار) و دو برابر غلظت توصیه شده (3 در هزار) در دو نوبت و به فاصله 23 روز بر روی انگور رقم کشمشی قوچان با روش معمول منطقه سم‏پاشی شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار پیاده شد. نمونه‏برداری در فواصل زمانی 0، 1، 2، 5، 8، 12روز بعد از سم‏پاشی نوبت دوم (مرحله غوره) انجام شد و پس از استخراج و خالص‏سازی باقی‏مانده آفت‏کش به روش استخراج فاز جامد، مقدار آن توسط دستگاه کروماتوگرافی‏گازی مجهز به شناساگر نیتروژن-فسفر اندازه‏گیری شد. بر اساس نتایج، بخش اعظم دیازینون در روزهای اول و تحت شرایط محیطی تجزیه شد و نیمه عمر آن در تیمار دز توصیه شده و دز دو برابر به ترتیب 5/1 و 21/1 روز بدست آمد. سرعت تجزیه دیازینون در دز دو برابر بیشتر از دز توصیه شده بود به طوری که اختلاف بین آن‏ها در روزهای آخر غیر معنی‏دار شد. در نمونه‏گیری قبل از سمپاشی دوم هیچگونه باقی‏مانده دیازینون مشاهده نشد که نشان دهنده تجزیه این آفت‏کش طی بیست و سه روز دوره بعد از سم‏پاشی اول بود. UR - https://ijpps.ut.ac.ir/article_35622.html L1 - https://ijpps.ut.ac.ir/article_35622_c96c16862b28cf67d13a311cdd3c8a1d.pdf ER -