TY - JOUR ID - 57381 TI - تأثیر اسیدیته و فشار اسمزی بر تولید افلاتوکسین در قارچ Aspergillus parasiticus JO - دانش گیاهپزشکی ایران JA - IJPPS LA - fa SN - 2008-4781 AU - موسویان, سیدمسلم AU - درویش نیا, مصطفی AU - بازگیر, عیدی AD - دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری‌شناسی گیاهی، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران AD - دانشیار گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران AD - استادیار، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 46 IS - 2 SP - 259 EP - 267 KW - آسپرژیلوس KW - اسیدیته KW - توکسین KW - NaCl DO - 10.22059/ijpps.2015.57381 N2 - قارچ Aspergillus parasiticus با تولید افلاتوکسین B1تأثیرات جبران‌ناپذیری بر مصرف‌کنندگان مواد غذایی آلوده به این زهرابۀ قارچی می‌گذارد. در این پژوهش، تیمارهای مختلف pH و غلظت NaCl در محیط کشت مایع قارچ اثر داده شدند و توکسین‎زایی آنها با استفاده از سه روش محیط کشت نارگیل - آگار، TLC و HPLC بررسی و مشخص شد که افلاتوکسین‎های تولیدشده به‌وسیلۀ این قارچ، زیر نور UV خاصیت فلورسانس دارند. بیشترین توکسین‎زایی و رشد را در تیمار اسیدیته به‌ترتیب در 6 و 5 و در تیمار NaCl با غلظت 3 و صفر درصد شاهد بودیم. غلظت‎های بالای نمک باعث جلوگیری از رشد و به‌ تبع آن، تولید توکسین آن می‎شود. افلاتوکسین B1 بیشترین توکسین تولیدی این قارچ است، بنابراین می‎توان با کنترل این دو عامل از رشد و تولید افلاتوکسین این قارچ تا حدود زیادی پیشگیری کرد و از تأثیرات سوء آن جلوگیری به‎ عمل آورد.       UR - https://ijpps.ut.ac.ir/article_57381.html L1 - https://ijpps.ut.ac.ir/article_57381_e1bf62d8adb2be91fba1aac5f415afe6.pdf ER -