c3518cb17d976b8
القای مقاومت آنتی‌بیوزی در فلفل دلمه‌ای، Capsicum annuum L.، علیه شته سبز هلو، Myzus persicae (Sulzer)، با محلول‌پاشی کودهای ریزمغذی

طیبه علی زمانی؛ جهانشیر شاکرمی؛ مژگان مردانی طلایی؛ آرش زیبایی

دوره 52، شماره 2 ، بهمن 1400، ، صفحه 73-85

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2021.319609.1006969

چکیده
  کیفیت گیاهان میزبان به عنوان سطح اول تغذیه و یک عامل کلیدی موثر، توانایی زیستی آفات گیاهخوار را تحت تاثیر قرار می‌‎دهد. شته سبز هلو، Myzus persicae (Sulzer)، یکی از آفات مهم محصولات کشاورزی با دامنه میزبانی وسیع و توانایی بالا در انتقال بیمارگر‌‌های مهم ویروسی است. این پژوهش به منظور بررسی اثر محلول‌‌پاشی کودهای ریزمغذی آلفا آهن، سولفات ...  بیشتر

بر‎ ‎هم‌کنش تغذیه‌ای بین گونه‌های مختلف قارچ‌‌های میکوریز و فلفل ‏Capsicum annum L.‎‏ و اثرات ‏آن بر پارامترهای زیستی شتة سبز هلو،Myzus persicae (Sulzer) ‎،‎ ‎در شرایط گلخانه

مصطفی حسنوند؛ جهانشیر شاکرمی؛ مژگان مردانی طلایی

دوره 50، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 289-300

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2020.285107.1006898

چکیده
  شتة سبز هلو،Myzus persicae (Sulzer) ، حشره­ای چندخوار می­باشد که در شرایط گلخانه و مزرعه به تعداد زیادی از گیاهان خسارت می‌زند. در این تحقیق، تأثیر پنج تیمار قارچ- ریشهآرباسکولار (AMF)شامل Glomus caledonium، etanicatumG.، G. geosporum، G. intradicese و G. mosseae به همراه شاهد بر میزان فنل کل گیاه فلفل­دلمه­ای و همچنین تأثیر آن‌ها بر پارامترهای زیستی شتة M. persicaeبررسی ...  بیشتر