مصطفی میرزایی؛ کریم حداد ایرانی نژاد؛ محمد علی اکرمی
دوره 42، شماره 1 ، خرداد 1390، ، صفحه 19-32
چکیده
مطالعه فونستیک کنههای اوریباتید عالی منطقه شندآباد طی فصل زراعی سال 1387 با انجام نمونهبرداری در سه نوبت (تیر، مرداد و شهریورماه) بررسی شد. این کنهها با استفاده از قیف برلیز جداسازی شده و از کنههای به دست آمده و شفاف شده توسط محلول نسبیت، اسلاید میکروسکوپی تهیه گردید. در این مطالعه از بین 2500 اسلاید در مجموع 31 گونه از 22 جنس متعلق ...
بیشتر
مطالعه فونستیک کنههای اوریباتید عالی منطقه شندآباد طی فصل زراعی سال 1387 با انجام نمونهبرداری در سه نوبت (تیر، مرداد و شهریورماه) بررسی شد. این کنهها با استفاده از قیف برلیز جداسازی شده و از کنههای به دست آمده و شفاف شده توسط محلول نسبیت، اسلاید میکروسکوپی تهیه گردید. در این مطالعه از بین 2500 اسلاید در مجموع 31 گونه از 22 جنس متعلق به 13 خانواده و 8 بالاخانواده جمعآوری و شناسایی گردید که در این میان تعداد چهار جنس، دو زیرجنس و پنج گونه برای فون کنههای ایران و چهار خانواده، شش جنس و هفت گونه برای استان جدید است که به ترتیب با دو و یک ستاره (?) مشخص شدهاند:
Metabelba* (M.) pulverulenta**, Parabelbella* (Tectodamaeus**) sp. (Damaeidae*); Berlesezetes brazilozetoides*, Microzetes** (M.) baloghi** (Microzetidae); Fosseremus quadripertitus*, Damaeolus* ornatissimus* (Damaeolidae); Liacarus (L.) brevilamellatus*, Liacarus (L.) xylariae**, Liacarus (Stenoxenillus**) sp. (Liacaridae); Xenillus* (X.) setosus** (Xenillidae*); Ceratoppia* quadridentata* (Ceratoppiidae*); Tectocepheus velatus, Tectocepheus minor (Tectocepheidae); Ramusella (Ramusella) puertomonttensis, Anomaloppia iranica, Rhinoppia obsoleta, Rhinoppia subpectinata*, Microppia minus, Oppiella nova (Oppiidae); Epimerella* sp. (Epimerellidae*); Lucoppia** orientalis**, Oribatula (Zygoribatula) debilitranslamellata, Oribatula (Z.) skrjabini, Oribatula (Z.) undulata, Oribatula (Z.) connexa connexa, Oribatula (Z.) connexa ucrainica, Oribatula (Oribatula) pallida, Oribatula (O.) tibialis* allifera* (Oribatulidae); Protoribates (Protoribates) paracapucinus, Sicaxylobates** sp. (Protoribatidae); Liebstadia (Liebstadia) similis (Liebstadiidae); Psammogalumna** sp. (Galumnidae).
شیوا اصولی؛ کریم حداد ایرانی نژاد؛ محمد مقدم؛ رحیم تیشه زن
دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387
چکیده
ویژگیهای زیستی کنه تارتن دو لکهای T. urticae Koch در پرورش آن بر روی نه رقم گوجه فرنگی (7رقم زراعی و 2رقم گلخانهای)، در شرایط آزمایشگاهی با دمای C?1±27، رطوبت نسبی5 ±65 درصد و دورهی نوری 16:8ساعت (L:D) با استفاده از روش دیسکهای برگی در مرحله میوهدهی، بررسی گردید. در این مطالعه اثرات تغذیه از ارقام گوجه فرنگی مشتمل بر لانگ شلف لایف، ...
بیشتر
ویژگیهای زیستی کنه تارتن دو لکهای T. urticae Koch در پرورش آن بر روی نه رقم گوجه فرنگی (7رقم زراعی و 2رقم گلخانهای)، در شرایط آزمایشگاهی با دمای C?1±27، رطوبت نسبی5 ±65 درصد و دورهی نوری 16:8ساعت (L:D) با استفاده از روش دیسکهای برگی در مرحله میوهدهی، بررسی گردید. در این مطالعه اثرات تغذیه از ارقام گوجه فرنگی مشتمل بر لانگ شلف لایف، مرن (ارقام گلخانهای) و ردکلود، وسترن رد، امپریال، بومی یزد، بومی مازندران، بومی آذربایجان غربی و بومی خراسان (ارقام زراعی) به عنوان گیاه میزبان روی طول دوره جنینی تخم، تعدادکلتخم تولیدی، تعداد تخم تولیدی در روز، درصد تلفات تخم، طول دوره تخم ریزی، طول دوره قبل از تخم ریزی، طول دوره بعد از تخم ریزی، طول دوره لاروی، درصد تلفات لاروی، طول مرحله پورگی سن اول، درصد تلفات مرحله پورگی سن اول، طول مرحله پورگی سن دوم، درصد تلفات مرحله پورگی سن دوم، طول عمرکنه بالغ ماده، طول عمرکنه بالغ نر، نسبت جنسی(ماده/ کل)، زمان لازم جهت تکمیل نسل از تخم تا تخم، طی دو نسل کنه بررسی گردید. در این پژوهش از طرح اسپلیت پلات بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در این پژوهش استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که تنها در مورد نسبت جنسی میان ارقام مختلف و طی هر دو نسل تفاوت معنیداری وجود ندارد. با انجام مقایسه میانگین، تعیین درصد انحراف از میانگین کل و محاسبه ضریب همبستگی در ارتباط با 16 ویژگی زیستی کنه دولکهای، ترتیب ارقام مختلف گوجهفرنگی براساس فراهم آوردن شرایط نامناسب برای کنه تارتن به این صورت بود: مرن، یزد، مازندران، خراسان، امپریال، وسترن رد، لانگ شلف لایف، آذربایجان غربی و ردکلود. همچنین مطابق نتایج این بخش تفاوت بین ارقام در نسل دوم مشهود تراز نسل اول بود. با توجه به نتایج حاصل از تجزیه کلاستر و درصد انحراف از میانگین کلاسترهای حاصل از این تجزیه، در نسلهای اول و دوم کنه در مرحله میوهدهی گیاه، ارقام ردکلود، آذربایجان غربی، لانگ شلف لایف و وسترن رد به عنوان ارقام مناسب و مرن، یزد، مازندران، خراسان و امپریال به عنوان ارقام نامناسب برای این کنه تعیین گردیدند.