c3518cb17d976b8

راهنمای نویسندگان

راهنمای تهیه مقالات

نشریه دانش گیاه‌پزشکی ایران نتایج پژوهش‌های نوین در مورد آفات، بیمارگرها، علف‌های هرز و دیگر عوامل خسارت زای گیاهی را به صورت مقاله کامل، مقاله کوتاه، گزارش کوتاه و مقاله مروری منتشر می‌کند. این نشریه همچنین یافته‌های پژوهشی و اثرهای بیولوژیک ترکیب‌ها و عواملی که در مدیریت و کنترل آفات به کار گرفته می‌شوند را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. نشریه دانش گیاه‌پزشکی ایران به‌صورت دوفصل‌نامه منتشر می‌شود.

1) مقاله کامل

مقاله کامل یک مقاله پژوهشی (Original article) است که توسط متخصصین علم گیاه‌پزشکی و علوم مرتبط، براساس یافته‌های پژوهشی تهیه و به نشریه ارائه می گردد. این مقالات حداکثر در 30 صفحه مطابق با دستورالعمل و اهداف نشریه تهیه می گردد.

2) مقاله کوتاه

مقالات پژوهشی که از نظر کیفی و یا کمی شرایط یک مقاله کامل را ندارند، به صورت مقاله کوتاه (Short article) پذیرفته می‌‌شوند. اندازه این مقالات حداکثر شش صفحه (با چکیده انگلیسی) است و شیوه نوشتن، عنوان و مشخصات نگارندگان همانند مقاله کامل است. با این تفاوت که فقط عناوین اصلی شامل چکیده، مقدمه، مواد و روش‌‌ها، نتایج و بحث و منابع نوشته می‌شوند.

3) گزارش‌ کوتاه

اطلاع رسانی در مورد یک موضوع و یا یافته جدید می‌تواند به صورت یک گزارش کوتاه (Short report) در نشریه چاپ شود. گزارش کوتاه حداکثر در سه صفحه با چکیده انگلیسی (حداکثر دارای دو شکل و یا یک شکل و یک جدول) و دارای تا شش منبع تهیه می ‌شود. عنوان، مشخصات نگارندگان، ارجاع به منابع مورد استفاده و نحوه نوشتن آنها مانند مقالات کامل است. با این تفاوت که عناوین اصلی و فرعی (به غیر از سپاسگزاری و منابع) نوشته نمی‌شوند.

4) مقاله مروری

مقاله مروری (Review article) از متخصصین صاحب نظر و مجرب در زمینه‌های علمی تعیین شده و مورد نظر نشریه (رجوع به راهنمای تهیه مقالات و اهداف), با دعوت هیات تحریریه قابل انتشار است. علاوه بر این، مقاله مروری از سایر متخصصین مجرب دارای مقالات پژوهشی، بدون دعوت، زمانی پذیرفته می‌‌شود که در باره زمینه علمی جدید و نوآورانه منطبق با اهداف نشریه باشد و در نگارش آن از منابع معتبر و متعدد استفاده شده باشد. در هر حال, مقاله مروری زمانی منتشر می گردد که مراحل داوری را با موفقیت سپری کرده باشد.

مقاله مروری بر یک مسئله مهم در زمینه‌های مورد نظر نشریه تاکید دارد و به شناخت آن موضوع کمک می‌‌کند و وضعیت فعلی و پیشرفت پژوهش‌ها در زمینه روشن شدن آن مسئله را نشان می‌ دهد. هدف از نوشتن مقاله مروری صرفاً اطلاع رسانی و گردآوری مطالب در یک زمینه علمی مشخص نیست، بلکه حاوی ارزشیابی و تفسیر نتایج مقالات و نظرات پژوهشگران نیز باشد و نویسنده پس از نتیجه گیری، چشم انداز تخقیق در زمینه مورد نظر را برای آینده تبیین نماید. مقاله‌ای که فقط گردآوری و تکرار گفتار دیگران باشد، مقاله مروری محسوب نمی شود.

شیوه نوشتن یک مقاله مروری همانند یک مقاله کامل (با چکیده انگلیسی) است. تعداد کلمات در چکیده یک مقاله مروری حداکثر 150 کلمه و تعداد کلمات در کل مقاله حداقل 4000 کلمه است. در یک مقاله مروری حداقل ده درصد مقالات مورد استفاده، باید از مقالات مربوط به پژوهش‌های نگارنده باشد.

بارگذاری فایل‌های زیر هنگام ارسال مقاله پیشنهادی (Manuscript) به نشریه ضروری است:

  1. فایل اسامی و مشخصات کامل نویسندگان به دو زبان فارسی و انگلیسی به فرمت ورد (Word)
  2. فایل فرم تکمیل شده تعارض منافع. این فرم در صفحه اصلی، بخش فرم های ضروری قرار دارد
  3. فایل فرم تکمیل شده تعهدنامه اخلاقی با امضای همه نویسندگان. این فرم در صفحه اصلی، بخش فرم های ضروری قرار دارد.
  4. فایل گزارش مشابهت‌یابی یا گواهی اصالت متن. این فایل از سایت سمیم نور (https://www.samimnoor.ir) دریافت گردد.
  5. فایل اصلی مقاله بدون نام نویسندگان

- فایل اصلی مقاله بدون هدر (Header) و فوتر (Footer) و به صورت یک فایل ساده و به فرمت ورد (Word) بارگداری گردد. از نوشتن عبارت‌هایی نظیر تاریخ دریافت، تاریخ پذیرش و ... در بالای چکیده های فارسی و انگلیسی پرهیز گردد. 

- متن داخل جدول‌ها و شکل‌ها و نیز عنوان و زیرنویس آنها فقط با قلم فارسی نوشته شود.

- در بخش منابع، ابتدا منابع فارسی با قلم فارسی و سپس منابع انگلیسی با قلم انگلیسی نوشته شوند. برای منابغ فارسی که با قلم انگلیسی نوشته می شوند، عبارت In Persian در انتهای هر منبع درج گردد.

- منابع در متن مقاله با قلم فارسی نوشته نشوند. همه منابع ذکر شده در متن با قلم انگلیسی و سال میلادی درج گردند. واژه et al در سراسر متن هر مقاله با قلم ایتالیک درج شود.

- در زمان بارگذاری مقاله، برای واردکردن نام و وابستگی سازمانی نویسندگان در سایت، اطلاعات (فارسی و انگلیسی) شامل گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر و کشور برای همه نویسندگان کامل نوشته شوند. در غیر اینصورت، هنگام انتشار مقاله مشکل ایجاد می گردد. در صورتی که نویسنده مقاله غیردانشگاهی باشد، ذکر «مؤسسات غیردانشگاهی، مؤسسه، شهر و کشور» الزامی است.

- در فرم مشخصات، کد ارکید (ORCID) مختص هر نویسنده وارد گردد. برای این منظور، ابتدا لوگوی ارکید کپی و روی نام نویسندگان در فرم مشخصات قرار گیرد. سپس با کلیک راست روی لوگوی ارکید که روی اسم هر نویسنده قرار دارد، گزینه ریمو هایپرلینک انتخاب و با کلیک راست مجدد روی لوگوی ارکید و گزینه هایپرلینک انتخاب گردد. برای بارگذاری کد ارکید، برای هر نویسنده جداگانه عمل نمایید.

- وارد کردن کد در گزینه ORCID برای تمامی نویسندگان هر مقاله اجباری است. برای این منظور، کسانی که این کد را دریافت نکرده اند در سایت https://orcid.org ثبت‌نام نموده و کد ORCID را دریافت نمایند و در بخش ویرایش اطلاعات نویسندگان، کد را در گزینه مربوطه وارد نماید.

- مطابق شیوه نامه (شیوه نگارش نهایی مقالات)، عناوین اصلی شامل مقدمه، پیشینه پژوهش، روش شناسی پژوهش، یافته های پژوهش، بحث، نتیجه گیری و پیشنهادها، سپاسگزاری و منابع می باشد.

- به پیروی از شیوه نگارش نهایی مقالات، نوع، اندازه، بارز (Bold) و یا عادی بودن (Regular) قلم در همه بخش‌های مقاله رعایت گردد.

- چکیده انگلیسی (برگردان چکیده فارسی) در ابتدای مقاله بارگذاری گردد.

- چکیده گسترده انگلیسی در انتهای مقاله بارگذاری گردد. چکیده گسترده به ترتیب شامل بخش‌های Introduction، Materials and methods، Results and Discussion  و Conclusion است و تعداد واژه‌گان آن حداقل 700 و حداکثر 1000 کلمه می باشد.

چنانچه نویسندگان از حمایت مادی ومعنوی ارگان یا سازمانی برخورداربودند، ملزم به قدردانی هستند

هزینه داوری  مقاله 1000000 ریال و هزینه انتشار مقاله  2000000 ریال می باشد.

 که دریافت هزینه ها بصورت آنلاین و از طریق سایت نشریه انجام میگیرد.

"ارسال فایل تعهدنامه، تعارض منافع و چکیده گسترده مقالات و گزارش مشابهت یابی یا گواهی اصالت متن از سایت سمیم نور الزامی است."