c3518cb17d976b8
شناسایی و بررسی برخی از ویژگی‌های ویروس آلوده‌کنندة زعفران (Crocus sativus) در ایران

شیرین پریزاد؛ اکبر دیزجی؛ مینا کوهی حبیبی؛ غلامحسین مصاحبی محمدی؛ سیامک کلانتری؛ فاطمه ایزدپناه

دوره 47، شماره 2 ، آذر 1395، ، صفحه 263-275

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2017.215361.1006735

چکیده
  پس از نمونه‌برداری تصادفی از برگ‌ها و بنه‌های گیاه زعفران (Crocus sativus L.) از شش استان کشور در سال‌های 1390 تا 1394، شمار 641 از 890 نمونه با آنتی‌بادی­های عمومی جنس پوتی‌ویروس و همان‌طور با آنتی­بادی اختصاصی ویروس موزاییک معمولی لوبیا(BCMV)  در آزمون الایزا واکنش مثبت نشان داد. وزن مولکولی پروتئین پوششی (CP) چند جدایة مورد بررسی پوتی‌ویروس ...  بیشتر

تهیۀ گیاه توتون تراژن مصون به طیف گسترده‌ای از سویه‌های ویروس وای سیب‌زمینی

هادی خاطری؛ غلامحسین مصاحبی‌محمدی؛ اشتفان وینتر؛ مینا کوهی‌حبیبی؛ اکبر دیزجی

دوره 45، شماره 2 ، مهر 1393، ، صفحه 229-239

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2014.53498

چکیده
  ویروس وای سیب‌زمینی (Potato virus Y, PVY) از مهم‌ترین عوامل خسارت‌زا در مزارع توتون مناطق مختلف استان‌های گلستان، مازندران و گیلان است. با توجه به بی‌تأثیری حشره‌کش‌ها در کاهش آلودگی به PVY، شکسته شدن منابع طبیعی مقاومت توسط سویه‌های خاص و مشکلات روش‌های سنتی اصلاحی، به‌کارگیری روش‌های جایگزین ایجاد مقاومت به PVY در توتون با به‌کارگیری ...  بیشتر