c3518cb17d976b8

نویسندگان

1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

2 استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

3 مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان

چکیده

حلزون قهوه‎ای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران می‎باشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژی‎های مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیم‎های گوارشی این جانور دارای اهمیت می‎باشد. حلزون‎ها از باغات مرکبات شمال کشور جمع‌آوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده گوارشی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور آماده‎سازی عصاره آنزیمی از حلزون قهوه‎ای مرکبات، حلزون‎ها تشریح و غده گوارشی برداشته شد. با بررسی‌های آنزیمی صورت گرفته وجود فعالیت آلفاگلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز در غده گوارشی آفت مذکور مشخص گردید. بهینه فعالیت آلفا گلوکوزیداز در pHهای 4 و 5، بتا گلوکوزیداز در pHهای 5 و 6 مشخص گردید. همچنین دمای بهینه برای آلفا گلوکوزیداز 35 و برای بتاگلوکوزیداز 40 درجه سانتی‎گراد به دست آمد. مقدار pH بهینه برای فعالیت آلفا آمیلاز برابر 2 و دمای بهینه آن 40 درجه سانتی‎گراد به دست آمد. مقدار km و vmax برای آلفا گلوکوزیداز به ترتیب 84/9 میلی‎مولار و 11/ 0 میلی‎مولار بر دقیقه به دست آمد. همچنین مقدار km و vmax‌ برای بتا گلوکوزیداز حاصل از غده گوارشی حلزون قهوه‎ای مرکبات به ترتیب 48/10 میلی‎مولار و 042/0 میلی‎مولار بر دقیقه محاسبه گردید.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

A Study of the Digestive Gland’s Glucosidases and ?-Amylase in Citrus Brown Snail, Caucasotachea lencoranea (Stylommatophora: Helicidae)

نویسندگان [English]

  • Mahdiyeh Bigham 1
  • Vahid Hoseininaveh 2
  • Jamasb Nowzari 2
  • Fatemeh Hoseininaveh 3

چکیده [English]

The snail Caucasotachea lencoranea Mousson is a pest of citrus in the north provinces of Iran. In order to adopt a better control of the pest and develop optimal management strategies, an understanding of the digestive enzymes’ function is inevitable. Snails were collected from some citrus orchards in the northern provinces of the country and digestive carbohydrases including ?-glucosidase, ?-glucosidase and ?-amylase were investigated. For preparation of the enzyme extract from the digestive system, snails were dissected and the whole digestive glands removed. Results indicated that ?-, ?- glucosidase and ?-amylase were present in the digestive gland of the pest. Optimum pH for ?- glucosidase activity was obtained in the range of 4-5 and for ?-glucosidase at 5-6. Optimum temperatures for ?-glucosidase and ?– glucosidase activity were recorded as 35?C and 40?C respectively. Optimum pH for ?-amylase activity was 2 while the optimum temperature recorded as 40?C. Km and Vmax values of 9.84 mM and 0.11 mM/min were obtained for ?-glucosidase respectively. The values of Km and Vmax for ?-glucosidase were 10.48 mM and 0.0421mM/min respectively.

کلیدواژه‌ها [English]

  • ?-amylase
  • Caucasotachea lencoranea
  • Digestive gland
  • ?-glucosidase
  • ?-glycosidase