محمد وطن پرست؛ وحید حسینی نوه؛ جاماسب نوذری؛ سیده مینو سجادیان
چکیده
کرم خراط یک آفت کلیدی است که به درختان نارون و برخی درختان میوه در مرحله لاروی خسارت وارد می کند. روده میانی لارو در زیر استریومیکروسکوپ جدا شد و به عنوان منبع آنزیمی مورد استفاده قرار گرفت. اپتیمم فعالیت آلفا-آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز استخراج شده از روده میانی لارو به ترتیب در pH های 8، 6 و 6 بدست آمد. دمای بهینه برای فعالیت ...
بیشتر
کرم خراط یک آفت کلیدی است که به درختان نارون و برخی درختان میوه در مرحله لاروی خسارت وارد می کند. روده میانی لارو در زیر استریومیکروسکوپ جدا شد و به عنوان منبع آنزیمی مورد استفاده قرار گرفت. اپتیمم فعالیت آلفا-آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز استخراج شده از روده میانی لارو به ترتیب در pH های 8، 6 و 6 بدست آمد. دمای بهینه برای فعالیت آلفا-آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز به ترتیب 40، 35و 35 درجه سلسیوس حاصل شد. در بررسی پایداری آنزیم ها، آلفا-آمیلاز در گستره pHهای 7 تا 9 بیشترین پایداری را نسبت به pHهای خیلی اسیدی و یا خیلی قلیایی داشت. بیشینهی پایداری آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز ازpH 6 تا 8 بدست آمد. هر چند که بیشترین پایداری آنزیمهای مربوطه به ترتیب 8 برای آلفا-آمیلاز و 6 برای آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز میباشد. یونهای کلسیم و سدیم دودسیل سولفات (SDS) موجب کاهش فعالیت آنزیمهای بتا-گلوکوزیداز شد. در حالی که کلسیم موجب کاهش آلفا-گلوکوزیداز شد. پتاسیم و سدیم اثر معنیداری روی فعالیت بتا-گلوکوزیداز نداشت اما روی آلفا-گلوکوزیداز کمی اثر افزایشی داشت. SDS در ابتدا موجب افزایش و در غلظت نهایی موجب کاهش فعالیت آلفا-گلوکوزیداز شد. کلسیم و پتاسیم موجب افزایش فعالیت آلفا-آمیلاز شد و SDS هم موجب کاهش فعالیت این آنزیم گشت. بررسیهای زایموگرام هم وجود دو باند برای آلفا-آمیلاز و 1 باند برای آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز را به اثبات رساند. امید است یافتههای این مقاله کمک شایانی را برای طرحریزی استراتژیهای کنترلی سالم همانند ایجاد گیاهان تراریخته مقاوم فراهم آورد.
مهدیه بیغم؛ وحید حسینی نوه؛ جاماسب نوذری؛ فاطمه حسینی نوه
دوره 41، شماره 2 ، اسفند 1389، ، صفحه 271-281
چکیده
حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران میباشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژیهای مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیمهای گوارشی این جانور دارای اهمیت میباشد. حلزونها از باغات مرکبات شمال کشور جمعآوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده ...
بیشتر
حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران میباشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژیهای مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیمهای گوارشی این جانور دارای اهمیت میباشد. حلزونها از باغات مرکبات شمال کشور جمعآوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده گوارشی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور آمادهسازی عصاره آنزیمی از حلزون قهوهای مرکبات، حلزونها تشریح و غده گوارشی برداشته شد. با بررسیهای آنزیمی صورت گرفته وجود فعالیت آلفاگلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز در غده گوارشی آفت مذکور مشخص گردید. بهینه فعالیت آلفا گلوکوزیداز در pHهای 4 و 5، بتا گلوکوزیداز در pHهای 5 و 6 مشخص گردید. همچنین دمای بهینه برای آلفا گلوکوزیداز 35 و برای بتاگلوکوزیداز 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار pH بهینه برای فعالیت آلفا آمیلاز برابر 2 و دمای بهینه آن 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار km و vmax برای آلفا گلوکوزیداز به ترتیب 84/9 میلیمولار و 11/ 0 میلیمولار بر دقیقه به دست آمد. همچنین مقدار km و vmax برای بتا گلوکوزیداز حاصل از غده گوارشی حلزون قهوهای مرکبات به ترتیب 48/10 میلیمولار و 042/0 میلیمولار بر دقیقه محاسبه گردید.