c3518cb17d976b8
کنترل بیولوژیک عوامل قارچی عمدۀ پوسیدگی ریشه و طوقۀ لوبیا در استان زنجان با استفاده از باکتری‌های آنتاگونیست

آفاق فرجی؛ رقیه همتی؛ علیرضا معرفت

دوره 46، شماره 2 ، مهر 1394، ، صفحه 317-329

https://doi.org/10.22059/ijpps.2015.57387

چکیده
  پوسیدگی ریشه و طوقۀ لوبیا ناشی از Rhizoctonia solani, Fusarium solaniوFusarium oxysporum  از بیماری‌های مهم لوبیا در استان زنجان است. کاربرد عوامل بیوکنترل بومی در تلفیق با روش‌های شیمیایی از روش‌های مدیریت مؤثر برای کاهش خسارات این بیماری است. به دلیل تأثیر هم‌زمان چندین قارچ در ایجاد این بیماری و امکان تأثر سینرژیستی عوامل بیماری‌زا، تأثیربخشی روش‌های ...  بیشتر

مطالعه آثار ضدقارچی عصاره پنج‌گونه گیاهی علیه Fusarium solani و Rhizoctonia solani روی لوبیا

هانا کمانگر؛ رقیه همتی؛ علیرضا یزدی نژاد؛ مرتضی موحدی فاضل

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 49-58

https://doi.org/10.22059/ijpps.2014.52246

چکیده
  پوسیدگی ریشه از بیماری‎های پراهمیت لوبیا در استان زنجان دارد و دو بیمارگر قارچی Rhizoctonia solani و Fusarium solani عوامل اصلی ایجاد‎کنندة این بیماری در منطقه‌اند. در این تحقیق بازدارندگی عصارة ان-هگزانی، دی اتیل اتری، کلروفرمی و اتانولی پنج گونة گیاهی شامل اسپند (Peganum harmala)، آویشن کوهی (Thymus kotschyanus)، بومادران (Achillea wilhelmsii)، پونه(Mentha pulegium) و سیر(Allium ...  بیشتر