سیدمسلم موسویان؛ مصطفی درویش نیا؛ عیدی بازگیر
چکیده
قارچ Aspergillus parasiticus با تولید افلاتوکسین B1تأثیرات جبرانناپذیری بر مصرفکنندگان مواد غذایی آلوده به این زهرابۀ قارچی میگذارد. در این پژوهش، تیمارهای مختلف pH و غلظت NaCl در محیط کشت مایع قارچ اثر داده شدند و توکسینزایی آنها با استفاده از سه روش محیط کشت نارگیل - آگار، TLC و HPLC بررسی و مشخص شد که افلاتوکسینهای تولیدشده بهوسیلۀ این ...
بیشتر
قارچ Aspergillus parasiticus با تولید افلاتوکسین B1تأثیرات جبرانناپذیری بر مصرفکنندگان مواد غذایی آلوده به این زهرابۀ قارچی میگذارد. در این پژوهش، تیمارهای مختلف pH و غلظت NaCl در محیط کشت مایع قارچ اثر داده شدند و توکسینزایی آنها با استفاده از سه روش محیط کشت نارگیل - آگار، TLC و HPLC بررسی و مشخص شد که افلاتوکسینهای تولیدشده بهوسیلۀ این قارچ، زیر نور UV خاصیت فلورسانس دارند. بیشترین توکسینزایی و رشد را در تیمار اسیدیته بهترتیب در 6 و 5 و در تیمار NaCl با غلظت 3 و صفر درصد شاهد بودیم. غلظتهای بالای نمک باعث جلوگیری از رشد و به تبع آن، تولید توکسین آن میشود. افلاتوکسین B1 بیشترین توکسین تولیدی این قارچ است، بنابراین میتوان با کنترل این دو عامل از رشد و تولید افلاتوکسین این قارچ تا حدود زیادی پیشگیری کرد و از تأثیرات سوء آن جلوگیری به عمل آورد.