سیده لیلا اکبری کیارود؛ کامران رهنما؛ مرتضی گل محمدی؛ سعید نصرالله نژاد
چکیده
این تحقیق به منظور شناسایی اندوفیتهای باکتریایی درختهای مرکبات بالای پنج سال در شرق استان گیلان انجام شد. تعداد 63 باکتری اندوفیت از برگهای سالم نارنج، پرتقال محلی و تامسون ناول، نارنگی انشو، لیموشیرین، کامکوات و بالنگ جداسازی گردید. جدایههای بدست آمده براساس شکل و رنگ پرگنه گروهبندی شدند، سپس خصوصیات ریخت-شناسی و ...
بیشتر
این تحقیق به منظور شناسایی اندوفیتهای باکتریایی درختهای مرکبات بالای پنج سال در شرق استان گیلان انجام شد. تعداد 63 باکتری اندوفیت از برگهای سالم نارنج، پرتقال محلی و تامسون ناول، نارنگی انشو، لیموشیرین، کامکوات و بالنگ جداسازی گردید. جدایههای بدست آمده براساس شکل و رنگ پرگنه گروهبندی شدند، سپس خصوصیات ریخت-شناسی و بیوشیمیایی شش جدایه از آنها به عنوان نماینده گروههای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس ارزیابی-های مولکولی و مطالعات تبارزایی ناحیه 16S rRNA مشخص گردید که این جدایهها به گونههای Bacillus megaterium،Bacillus cereus، Arthrobacter agilis، Acinetobacter junii و Pseudomonas azotoformans تعلق دارند. که از این میان سه گونه A. agilis، A. junii و P. azotoformans برای اولین بار به عنوان باکتریهای اندوفیت مرکبات از ایران و جهان گزارش میگردند. ویژگیهای ریختشناسی، بیوشیمیایی، مولکولی و تجزیه و تحلیلهای تبارزایی به خوبی قادر به تمایز جنسها و گونههای اندوفیت جدا شده می باشد.