سونیا سیفی؛ کیوان بهبودی؛ روح الله شریفی؛ جیمز شپلیگ
چکیده
باکتری Bacillus velezensis یکی از عوامل پروبیوتیک گیاهی میباشد که اخیراً بهعنوان یکی از ابزارهای قوی بیوکنترل مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش معرفی و بررسی برخی از خصوصیات باکتری B. velezensis میباشد که از ریزوسفر گوجهفرنگی شهرستان کرمانشاه جداسازی شد. در این پژوهش باکتری B. velezensis بهترتیب موجب افزایش 86/78، 87/56 و 83/45 درصدی طول ...
بیشتر
باکتری Bacillus velezensis یکی از عوامل پروبیوتیک گیاهی میباشد که اخیراً بهعنوان یکی از ابزارهای قوی بیوکنترل مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش معرفی و بررسی برخی از خصوصیات باکتری B. velezensis میباشد که از ریزوسفر گوجهفرنگی شهرستان کرمانشاه جداسازی شد. در این پژوهش باکتری B. velezensis بهترتیب موجب افزایش 86/78، 87/56 و 83/45 درصدی طول شاخساره، طول ریشه و وزن خشک گیاه گوجهفرنگی در گلخانه و درصد جوانهزنی و شاخص بنیه بذر در شرایط آزمایشگاهی گردید. علاوه بر این، برخی از خصوصیات پروبیوتیکی این جدایه از جمله تولید سیدورفور، سیانید هیدروژن و اندول استیک اسید در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. اثر بازدارندگی این سویه روی قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici به روش کشت متقابل و ترکیبات فرّار ضدقارچی بهترتیب به میزان 83 و 58 درصد بود. در بررسیهای گلخانهای نیز باعث کاهش بروز 5/87 درصدی علائم بیماری گردید. در نهایت ژنوم کامل باکتری با استفاده از تکنولوژی ایلومینا تعیین توالی گردید. سپس در پایگاه RAST مکانهای ژنومی و توالیهای رمزگردان مشخص گردیده و در پایگاه NCBI با توالیهای موجود مقایسه شد. نتایج نشان داد که این جدایه با احتمال 100 درصد متعلق به گونه B. velezensis است. اندازه ژنوم این جدایه 4132868 جفت باز و شامل 4329 توالی رمزگردان میباشد. این تحقیق اثباتی بر معرفی گونه B. velezensis بهعنوان باکتری پروبیوتیک گیاهی است.