المیرا مختارنژاد؛ شهرام ارمیده؛ محمود رضازاد باری؛ محمدحسن صفرعلیزاده؛ محمدرضا رضاپناه؛ مریم فروزان
چکیده
در پژوهش حاضر بیمارگری اسپور و کریستال باکتری (HD-1) Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki تولیدشده در انواع محیط کشت در شرایط تخمیری و غیرتخمیری روی سن دوم لاروی Ephestia kuehniella L. بررسی شد. تعداد کلنی، تعداد اسپور، ضریب شکست نوری (OD) و وزن خشک سلولی در محیط کشت غنیشده و غنینشده در شرایط تخمیری پس از 96 ساعت کشت بهترتیب (1014×2/28 CFU برمیلیلیتر،1010×8/11اسپوربرمیلیلیتر، ...
بیشتر
در پژوهش حاضر بیمارگری اسپور و کریستال باکتری (HD-1) Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki تولیدشده در انواع محیط کشت در شرایط تخمیری و غیرتخمیری روی سن دوم لاروی Ephestia kuehniella L. بررسی شد. تعداد کلنی، تعداد اسپور، ضریب شکست نوری (OD) و وزن خشک سلولی در محیط کشت غنیشده و غنینشده در شرایط تخمیری پس از 96 ساعت کشت بهترتیب (1014×2/28 CFU برمیلیلیتر،1010×8/11اسپوربرمیلیلیتر، 108×0/28میلیگرم-برمیلیلیتر، 0/11گرمبرلیتر) و (1014×6/26 CFU برمیلیلیتر،1010×0/10 اسپوربرمیلیلیتر، 108×4/24 میلیگرمبرمیلیلیتر، 9/9 گرمبرلیتر) و در شرایط تخمیرنشده (1014×1/18CFU برمیلیلیتر،1010×1/8 اسپوربرمیلیلیتر، 108×4/16 میلیگرمبر میلیلیتر، 9/8 گرمبرلیتر) و (1014×8/16CFU برمیلیلیتر،1010×4/7 اسپوربرمیلیلیتر، 108×6/15میلیگرمبرمیلیلیتر، 9/7 گرمبرلیتر) به دست آمد. شاخصLC50 سوسپانسیون اسپور و کریستال رشد کرده در محیط کشت غنیشده و غنینشده در شرایط تخمیرشده در مدت 96 ساعت کشت، پس از دو روز تیمار لاروها (9/0 و 0/3) و در شرایط تخمیرنشده (5/1 و 2/4) میکروگرمبرمیلیلیتر و شاخصLT50 در شرایط تخمیرشده (2/6 و 7/10) و در شرایط تخمیرنشده (2/7 و 6/12) ساعت برآورد شد. بررسیهای زیستسنجی میزان مرگومیر حاصل از سوسپانسون رشد کرده در محیط کشت غنیشده و غنینشده در شرایط تخمیرشده پس از 96 ساعت کشت، پس از دو روز تیمار لاروها به ترتیب (0/61 و 6/46) و در در شرایط تخمیرنشده (3/53 و 6/38) درصد نشان داد. نتایج نشان داد محیط کشت غنیشده در شرایط تخمیرشده سبب تولید بیشترین میزان اسپور و کریستال و در نتیجه افزایش زهرآگینی باکتری روی لارو سن دوم پروانه E. kuehniellaشد.