محمد وطن پرست؛ وحید حسینی نوه؛ سیده مینو سجادیان
چکیده
سوسک برگخوار نارون در مرحله حشره کامل و به ویژه دوره لاروی از آفات مهم نارون می باشد. بدین منظور وجود سه کربوهیدراز مهم درگیر در فعالیت های گوارشی شامل آلفا- آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز در روده میانی لارو این حشره بررسی شد. بیشترین فعالیت آلفا-گلوکوزیداز، بتا-گلوکوزیداز و آلفا- آمیلاز به ترتیب در pHهای 5، 6 و 6 بدست آمد. ...
بیشتر
سوسک برگخوار نارون در مرحله حشره کامل و به ویژه دوره لاروی از آفات مهم نارون می باشد. بدین منظور وجود سه کربوهیدراز مهم درگیر در فعالیت های گوارشی شامل آلفا- آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز در روده میانی لارو این حشره بررسی شد. بیشترین فعالیت آلفا-گلوکوزیداز، بتا-گلوکوزیداز و آلفا- آمیلاز به ترتیب در pHهای 5، 6 و 6 بدست آمد. در بررسی پایداری آنزیمها، آلفا-آمیلاز در گستره pH های 4 تا 8 بیشترین پایداری را نسبت به pHهای خیلی اسیدی و یا خیلی قلیایی داشت. بیشینه پایداری آنزیم های آلفا و بتا-گلوکوزیداز ازpH 4 تا 6 بدست آمد. دمای بهینه برای فعالیت آلفا-آمیلاز، آلفا و بتا-گلوکوزیداز به ترتیب در 40، 60 و 45 درجه سلسیوس مشخص شد. یون های کلسیم و منیزیم موجب کاهش فعالیت آنزیم های آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز شد. پتاسیم و سدیم اثر معنی داری روی فعالیت این دو آنزیم نداشت. کلسیم موجب افزایش فعالیت آلفا-آمیلاز گردید و پتاسیم، منیزیم و سدیم تاثیر چندانی روی فعالیت این آنزیم نداشت. بررسی های زایموگرام وجود یک شکل فعال برای هر کدام از آنزیمهای آلفا-آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز و بتا-گلوکوزیداز را نشان داد.
مهدیه بیغم؛ وحید حسینی نوه؛ جاماسب نوذری؛ فاطمه حسینی نوه
دوره 41، شماره 2 ، اسفند 1389، ، صفحه 271-281
چکیده
حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران میباشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژیهای مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیمهای گوارشی این جانور دارای اهمیت میباشد. حلزونها از باغات مرکبات شمال کشور جمعآوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده ...
بیشتر
حلزون قهوهای مرکبات Caucasotachea lencoranea Mousson یکی از آفات مرکبات در استانهای شمالی ایران میباشد. به منظور کنترل بهتر این حلزون و بهبود استراتژیهای مدیریت آن، شناخت وضعیت آنزیمهای گوارشی این جانور دارای اهمیت میباشد. حلزونها از باغات مرکبات شمال کشور جمعآوری شدند و کربوهیدازهای آلفا گلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز غده گوارشی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور آمادهسازی عصاره آنزیمی از حلزون قهوهای مرکبات، حلزونها تشریح و غده گوارشی برداشته شد. با بررسیهای آنزیمی صورت گرفته وجود فعالیت آلفاگلوکوزیداز، بتا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز در غده گوارشی آفت مذکور مشخص گردید. بهینه فعالیت آلفا گلوکوزیداز در pHهای 4 و 5، بتا گلوکوزیداز در pHهای 5 و 6 مشخص گردید. همچنین دمای بهینه برای آلفا گلوکوزیداز 35 و برای بتاگلوکوزیداز 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار pH بهینه برای فعالیت آلفا آمیلاز برابر 2 و دمای بهینه آن 40 درجه سانتیگراد به دست آمد. مقدار km و vmax برای آلفا گلوکوزیداز به ترتیب 84/9 میلیمولار و 11/ 0 میلیمولار بر دقیقه به دست آمد. همچنین مقدار km و vmax برای بتا گلوکوزیداز حاصل از غده گوارشی حلزون قهوهای مرکبات به ترتیب 48/10 میلیمولار و 042/0 میلیمولار بر دقیقه محاسبه گردید.