c3518cb17d976b8

پایداری مخمر Pichia guilliermondii در فرمولاسیون پودری و بررسی قابلیت کنترل-کنندگی فرمولاسیون‌ها علیه کپک آبی سیب

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه مواد حامل مختلف برای فرمولاسیون پودری Pichia guilliermondii مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. سلول‌های مخمر پس از تکثیر در محیط کشت ملاس با مواد افزودنی مخلوط شده و سپس به پودر تالک، کائولین، سبوس گندم و سبوس برنج اضافه شد. پایداری فرمولاسیون‌ها در طی دوره شش ماهه مورد بررسی قرار گرفت. در پایان دوره شش ماهه، بیشترین جمعیت سلول زنده مخمر با تعداد 1010×2/2 سلول و کمترین جمعیت سلول زنده مخمر با تعداد 107×6/7 سلول به ترتیب در فرمولاسیون‌های سبوس گندم و فرمولاسیون کائولین مشاهده شد. فرمولاسیون‌های نگهداری شده در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در مقایسه با فرمولاسیون‌های نگهداری شده در 24 درجه سانتی‌گراد از نظر زنده‌مانی (Shelf-life) ماندگارتر بود. در بررسی اثر فرمولاسیون در کنترل بیماری کپک آبی سیب در شرایط انبار نتایج رضایت بخشی حاصل شد. اگر چه بین سلول‌های تازه مخمر و فرمولاسیون‌های مخمر در میزان کنترل بیماری اختلاف معنی‌داری وجود داشت با این وجود فرمولاسیون‌ها از نظر کاهش مساحت لکه از سطح بالای کنترل کنندگی برخوردار بودند. استفاده از فرمولاسیون سبوس برنج بیشترین کاهش را در مساحت لکه ایجاد شده توسط بیمارگر موجب گردید. بین فرمولاسیون پودر تالک و سبوس گندم از نظر کاهش مساحت لکه اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. این دو فرمولاسیون از نظر سطح کنترل‌کنندگی نسبت به فرمولاسیون کائولین در سطح بالاتر و نسبت به فرمولاسیون سبوس برنج در سطح پائین تر قرار گرفت.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Survival of Pichia guilliermondii Yeast Isolate in Powder Formulation and Its Potential for Biological Control of Blue Mold of Apple

نویسندگان [English]

  • Lachin MokhtarNezhad
  • Hasan Reza Etebarian
  • MohamadReza Fazeli
چکیده [English]

Development of resistant strains of pathogens to many fungicides as well as fungicide residues in food stuff have been resulted in attemps to develop biological agents as alternative methods to control post-harvest diseases. Practical use of microorganisms requires formulated products that meet a number of criteria. In this study different carriers for powder formulation of P.guilliermondi were compared. Yeast, grown on a cane molasses-based medium was combined with adjuvants and added to talc, kaolin, rice, and wheat bran. Viability of yeast in 4 formulations was determined over a six month period. Wheat bran based formulation had a significantly higher viable yeast cell content (2.2×1010) over a six month period. Kaolin based formulation had a significantly lower viable yeast cell (7.6×107). Formulations stored at 4°C had a longer shelf life than those stored at 24°C. These formulations were tested on apple control blue mould, although the lesion size of apples treated with fresh cells were significantly less than those on apples trated with formulations stored for six months, but all formulations effectively controlled blue mould on apple.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Apple
  • biological control
  • Carrier
  • Formulation
  • Pichia guilliermondii