c3518cb17d976b8

تلفیق سالیسیلیک اسید و Bacillus subtilis در کنترل پوسیدگی ساقه و ریشه خیار ناشی از Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum. و بررسی فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین آمونیالیاز

نویسندگان

1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

2 استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

3 محقق، مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهران

4 مربی پژوهش مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، تهران

چکیده

در این تحقیق کاربرد سالیسیلیک اسید و باکتری Bacillus subtilis روی بیماری پوسیدگی ساقه و ریشه خیار ناشی از Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum و القای مقاومت میزبان در مقابل پاتوژن مورد بررسی قرار گرفت. اثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید (8-2 میلی‌مولار) بر رشد F. oxysporum f. sp radicis-cucumerinum و B. subtilis آزمایش شد. نتایج نشان داد که همه غلظت‌های سالیسیلیک اسید روی رشد باکتری اثر منفی داشتند، همچنین غلظت‌های بیشتر از 5 میلی‌مولار آن نیز به طور کامل از رشد قارچ عامل بیماری جلوگیری کرد. برای آزمایش‌های گلخانه‌ای سه غلظت 3، 5 و 7 میلی‌مولار انتخاب شدند. این آزمایش‌ها به دو روش، کاربرد باکتری و سالیسیلیک اسید قبل و یا بعد از آلودگی قارچی انجام شدند. نتایج آزمایشات گلخانه‌ای نشان داد که تیمار گیاهان خیار با باکتری و سالیسیلیک اسید، قبل از مایه‌زنی با قارچ عامل بیماری سبب کاهش شدت بیماری و افزایش برخی فاکتورهای رشدی در مقایسه با گیاهان شاهد آلوده می‌شود. همچنین فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین آمونیالیاز در تیمار کاربرد تلفیقی باکتری و سالیسیلیک اسید در مقایسه با کاربرد هر کدام از آنها به تنهایی و نیز گیاهان شاهد سالم و آلوده افزایش یافته بود. بالاترین مقدار فعالیت این آنزیم در روز ششم بعد از کاربرد القاءکننده‌ها مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می‌رسد که کاربرد سالیسیلیک اسید به عنوان محرک شیمیایی و B. subtilis به عنوان عامل کنترل‌کننده بیولوژیک و نیز افزایش‌دهنده رشد گیاه، می‌تواند یک اقدام مفید و امیدبخش برای کنترل عوامل بیماریزای گیاهی از قبیل F. oxysporum f. sp. radicis- cucumerinum باشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Application of a Combination of Salicylic Acid and Bacillus subtilis to Control Cucumber Root and Stem Rot, Caused by Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum, and Evaluation of Phenylalanine Ammonia Lyase Activity

نویسندگان [English]

  • Hadis Yousefi 1
  • Navaz-allah Sahebani 2
  • Leyla Faravardeh 3
  • Vahideh Mahdavi 4
1
2
3
4
چکیده [English]

Some possible effects of exogenous application of Salicylic Acid (SA) and Bacillus subtilis on infection potential of root and stem rot disease and on induction of resistance against this pathogen were investigated in laboratory and as well under greenhouse conditions. In vitro, the effectiveness of SA concentrations (2-8mM) on growth of B. subtilis was observed as negative, while SA application completely inhibited the mycelial development of F. oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum at concentrations exceeding 5mM. In pot experiments, application of SA (3, 5 and 7 mM) and B. subtilis post or/ and prior to inoculation with the pathogen demonestrated that disease index was reduced in cucumber plants treated by SA as a plant defense elicitor and inoculated with B. subtilis as a biocontrol agent, prior to fungal infection causing increase in some growth factors as compared with the infected control. Application of 7 mM of SA (foliar spray) and B. subtilis (soil drench), prior to fungal infection reduced the extent of fungal infection and induced plant growth as compared with control and with other treatments. An evaluation of phenylalanine ammonia lyase activity showed that, combined application of SA and B. subtilis significantly increased the activity of this enzyme as compared with SA and B. subtilis application alone and with control. Maximum level of phenylalanine ammonia lyase activity was observed on the 6th day after elicitors' application. In summary, results suggest that application of SA as a chemical elicitor and B. subtilis as a biocontrol agent plus plant growth promoter, can be a useful and promising measure for a control of such phytopathogens as F. oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Bacillus subtilis
  • Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum
  • Phenylalanine ammonia lyase
  • Salicylic Acid