c3518cb17d976b8

تأثیر فرآیند درجه‌بندی بر گسترش بیماری‌های پس از برداشت پرتقال تامسون ناول

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران و پژوهشگر، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران

2 دانشیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

3 استادیار بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

4 دانشیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران

چکیده

به‌منظور بررسی تأثیر مراحل مختلف فرآیند درجه‌بندی (سورتینگ) میوه‌ها بر گسترش بیماری‌های پس از برداشت پرتقال، تحقیقی در قالب دو آزمایش مستقل صورت پذیرفت. در آزمایش نخست، نمونه‌گیری از میوه‌ها در هنگام ورود به کارگاه (شاهد) و پس از پایان هر یک از مراحل شامل شستشو با غوطه‌وری در آب، شستشو با آبفشان آب گرم حاوی قارچ‌کش، واکس‌زنی، درجه‌بندی، همچنین با حذف مرحلة شستشو با آبفشان آب گرم حاوی قارچ‌کش از دو مرحلة پایانی فرآیند (واکس‌زنی، درجه‌بندی) انجام گرفت. میزان پوسیدگی میوه‌ها در سه مرحله (7، 14 و 21 روز نگهداری در اتاقک رشد با شرایط مناسب برای رشد عامل‌های پوسیدگی) ارزیابی شد. در آزمایش دوم میوه‌های شاهد و محصول نهایی فرآیند درجه‌بندی (پرتقال واکس‌خورده در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب‌گرم حاوی قارچ‌کش) به مدت 45 روز در سردخانه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیماری‌های کپک سبز، کپک آبی و پوسیدگی ترش بیماری‌های شایع پرتقال است. اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمار درجه‌بندی در دو حالت استفاده و بدون استفاده از آب‌گرم حاوی قارچ‌کش مشاهده نشد (05/0≥P). تیمار شاهد با 5/9، 3/33 و 3/33 درصد رخداد کل بیماری‌ها، به ترتیب طی مراحل ارزیابی 7، 14 و 21 روز، کمترین میزان را در بین تیمارها داشت. در آزمایش دوم نیز میزان رخداد بیماری به‌طور معنی‌داری (05/0≥P) در میوه‌های شاهد کمتر از دو تیمار دیگر بود. به‌طورکلی فرآیند درجه‌بندی، در وضعیت کنونی، موجب افزایش بیماری‌های پس از برداشت شده و آب گرم حاوی قارچ‌کش و واکس نتوانسته‌اند که میزان پوسیدگی ایجادشده در نتیجة فرآیند درجه‌بندی را کاهش دهند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effects of sorting on orange (Thomson navel) post-harvest diseases expansion

نویسندگان [English]

  • Mohammad Hosssein Razzaghi 1
  • Siamak Kalantari 2
  • Mohammad Ali Aghajani 3
  • Ali Reza Qodsevali 4
1 Ph. D. Student, Department of Horticulture and Landscape, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran and Researcher, Department of Agricultural Engineering Research, Golestan Agriculture and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Gorgan, Iran
2 Associate Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3 Assistant Professor, Department of Plant Protection, Golestan Agriculture and Natural Resources Research and Education Center
4 Associate Professor, Department of Agricultural Engineering Research, Golestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Gorgan, Iran
چکیده [English]

In order to investigate the effect of different stages of sorting line on the development of orange post-harvest disease, two independent experiments were conducted. In the first experiment, fruit sampling was done upon arrival at the workshop (control) and after imposing each sorting line stage included washing with water immersion, washing with fungicide-containing hot water, waxing, sorting, as well as the elimination washing with hot water containing fungicides from the last two levels of the sorting stage (waxing, sorting). The fruit decay was assessed in three phases (7, 14 and 21 days after keeping the fruits at germinator). In the second experiment, the control fruit and final product of sorting (waxed oranges washed and unwashed with fungicide-containig hot water) were kept for 45 days in cold storage. The results showed that green mold, blue mold, and sour rot are the common diseases in the oranges. No significant difference was observed between the sorting treatments in the two modes of washed and unwashed with fungicide containing hot water. Further, more the percent of disease incidence and mean the disease severity increased over the time. Control treatments had 5.9, 33.3 and 33.3 percent of disease incidence in 7, 14 and 21 days evaluation steps, respectively. In the second experiment, the disease incidence was significantly lower in control compared to the other two treatments. In conclusion, it can be stated that sorting, as it is, increases post-harvest diseases and the rate of fruits decay cannot be reduced by using hot water containing fungicide and wax.

کلیدواژه‌ها [English]

  • green mold
  • blue mold
  • incidence
  • mean disease severity index
  1. Ahmadi, K., Gholizadeh, H., Ebadzadeh, H., Hoseinpour, R., Hatami, F., Abdshah, H., Rezaei, M. M., Kazemifar, R. & Fazli Estabragh, M. (2015). Agricultural statistics data, third volume, horticultural products. Ministry of Jahade-Agriculture. (in Farsi)
  2. Arnal, L., Rio, M. A. & Del Ven Drell, M. (2002). Effects of packing line operations on some quality attributes of Persimmon fruit cv. "Rojo Brillante". In: Bellini E. (ed.), Giordani E. (ed.). First Mediterranean Symposium on persimmon. Zaragoza: CIHEAM, 2002. p. 113-117.
  3. Barkai-Golan, R. & Apelbaum, A. (1991). Synergistic effects of heat and sodium ophenyl phenate treatment to inactivate Penicillium spores and suppress decay in citrus fruits. Tropical Science, 31, 229- 233.
  4. Brown, G. E. (2011). Blue Mold. PP134, one of a series of the Plant Pathology Department, Florida Cooperative Extension Service, Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida. Original publication date June 1994. Reviewed April 2003. Reviewed February 2011 by Mark Ritenour. Retrieved 1-1-2016, from http://edis.ifas.ufl.edu.
  5. Brown, G. E. & Eckert, J. W. (1988). Sour rot. In: Whiteside JO, Gransey SM, Timmer LW (eds) Compendium of citrus diseases. American Phytopathological Society, St. Paul, MN, pp 37-38.
  6. Butler, E. E., Webster, R. K. & Eckert, J. W. (1965). Taxonomy, pathogenicity and physiological properties of the fungus causing sour rot of citrus. Phytopathology, 55, 1262-1268.
  7. Campbell, C. L. & Madden, L. V. (1990). Introduction to Plant Disease Epidemiology. John Wiley & Sons, New York.
  8. Eckert, J. W. & Eaks, I. L. (1989). Postharvest disorders and diseases of citrus fruits. In W. Reuter, E. C. Calavan, & G. E. Carman (Eds.), The citrus industry. v.5 (pp. 179–260). Berkeley, CA, EE UU: University of California Press.
  9. Ellis, M. B. (1976). More Dematiaceous Hyphomycetes. C.A.B International Mycological Institute, Kew, 507 PP.
  10. Fischer, I. H., Ferreira, M. D., Spósito, M. B. & Amorim, L. (2009). Citrus postharvest diseases and injuries related to impact on paking lines. Scientia Agricola (Piracicaba, Braz.), 66(2), 210-217. From http://www.producao.usp.br/handle/BDPI/5139
  11. Frisvad, J. C., Robert, A. & Samson, R. A. (2004). Polyphasic taxonomy of Penicillium subgenus Penicillium A guide to identification of food and air-borne terverticillate Penicillia and their mycotoxins. Studies in Mycology, 49, 1-174.
  12. Garcia, J. L., Barreiro, P., Ruiz-Altisent, M. & Vicente, M. (1994). Use of electronic fruits to evaluate fruit damage along the handling process. XII CIGR World Congress an AGEng'94 Conference on Agricultural Engineering, 29 august-1 September, Milan (Italia), Report n. 94-G-045.
  13. Hershenhorn, J., Dori, S. & Barash, I. (1992). Association of Geotrichum citri-aurantii with citrus groves in Israel. Phytoparasitica, 20, 31-36.
  14. Ishii, H. & Hollomon, D. W. (2015). Fungicide Resistance in Plant Pathogens: Principles and a Guide to Practical Management. Springer Japan. Page 451.
  15. Kampp, J. & Pedersen, J. (1990). Quality of imported and domestic fruits and vegetables in the Danish retail trade with special reference to mechanical damages. In: Proceedings of the 22nd International Conference on Agricultural Mechanization. Zaragoza. Vol. II pp: 9-16.
  16. Miller, W. M. & Wagner, C. (1991). Florida citrus packimg line studies with an instrumented sphere. Applied Engineering in Agriculture, 7(5), 577-581.
  17. Miller, W. M. & Wagner, C. (1991). Impact studies in Florida citrus packinghouses using an instrumented sphere. In: Proceedings of the Florida State Horticultural Society, 104, 125-127.
  18. Montero, C. R. S., Antes, R. B., Schwarz, L. L., Santos, L. C. D., Santos, R. P. D. & Bender, R. J. (2010). Complementary physical and chemical treatments as an alternative to fungicide use to control postharvest decay incidence and fruit quality of Montenegrina tangerines. Crop Protection, 29, 1076-1083.
  19. Palou, L., Smilanick, J. L., Usall, J. & Vinas, I. (2001). Control of postharvest blue and green molds of oranges by hot water, sodium carbonate and sodium bicarbonate. Plant Disease, 65, 371-376.
  20. Porat, R., Daus, A., Weiss, B., Cohen, L., Fallik, E. & Droby, S. (2000). Reduction of postharvest decay in organic citrus fruit by a short hot water brushing treatment. Postharvest Biology and Technology, 18(2), 151-157.
  21. Rab, A., Sajid, M., Ullah Khan, N., Nawab, K., Arif, M. & Khan Khattak, M. (2012). Influence of storage temperature on fungul prevalence and quality of citrus fruit (CV. Blood Red). Pakistan Journal of Botany, 44(2), 831-836.
  22. Reuther, W., Calavan, E. C. & Carman, G. E. (1989). The citrus industry, volume V. University of California. p, 384.
  23. Riederer, M. & Schreiber, L. (1995). Waxes in the transport barriers of plant cuticles. In: Hamilton, R.J. (Ed.), Waxes: Chemistry, Molecular Biology and Functions. The Oily Press, Dundee, Scotland, pp. 131-156.
  24. Schirra, M. & D'hallewin, G. (1997). Storage performance of Fortune mandarins following hot water dips. Postharvest Biology and Technology, 10(3), 229-238.
  25. Shakeri, M., Mirhosseini, S. M. R. & Dehghani, F. (2007). Assessment Several Fungicides to Control Pomegranate Fruitrots. Pajouhesh & Sazandegi, 74, 165-171. (in Farsi)
  26. Shekari, A., Banihashemi, Z. A. D., Nazerian, A. & Sabour Rouh Monfared, A. (2012). Distributtion, population density, and virulence of citrus gummosis and brown rot in mazandaran in province. Iranian Journal of Plant Pathology, 48(1), 165-181. (in Farsi)
  27. Smilanick, J. L., Mansour, M. F., Margosan, D. A., Gabler, F. M. & Goodwin, W. R. (2005). Influence of pH and NaHCO3 on effectiveness of imazalil to inhibit germination of Penicillium digitatum and to control postharvest green mold on citrus fruit. Plant Disease, 89, 640-648.
  28. Smilanick, J. L., Mackey, B. E., Reese, R., Vsall, J. & Margosan, D. A. (1997). Influence of concentration of soda ash, temperature and immersion period on the control of postharvest green mold of oranges. Plant Disease, 81, 379-382.
  29. Suprapta, D. N., Arai, K. & Iwai, H. (1996). Parasitic specialization of Geotrichum candidum citrus race. Mycoscience, 37, 105-107.
  30. Suprapta, D. N., Arai, K. & Iwai, H. (1995). Distribution of Geotrichum candidum citrus race in citrus groves and non-citrus fields in Japan. Mycoscience, 36, 277-282.
  31. Totiaee, A. & Soleimani, A. (2010). Regarding the consumption pattern of "reducing waste agricultural products". Infrastructure studies office. Report No. 9981. 22 pages. (in Farsi)
  32. Valero, D. & Serrano, M. (2010). Postharvest biology and technology for preserving fruit quality. Boca Raton, Florida: CRC Press-Taylor & Francis.
  33. Waks, J., Schiffmann-Nadel, M., Lomaniec, E. & Chalutz, E. (1985). Relation between fruit waxing and development of rots in citrus fruit during storage. Plant Disease, 69, 869-870.
  34. Wild, B. L. & Eckert, J. W. (1982). Synergy between a benzimidazole-sensitive isolate and benzimidazole-resistant isolates of Penicillium digitatum. Phytopathology, 72, 1329-1332.
  35. Williams, M. H., Brown, M. A., Vesk, M. & Brady, C. (1994). Effect of postharvest heat treatments on fruit quality, surface structure, and fungal disease in Valencia oranges. Australian Journal of Experimental Agriculture, 34(8), 1183-1190.
  36. Yazdi Samadi, B., Rezaei, A. & Valyzadeh, M. (2000). Statisical designs in agricultural research. 3th ed. Pages 259-264. (in Farsi)
  37. Zhang, J. & Swingle, P. (2003). Control of green mold Florida citrus fruit using bicarbonate salts. In: Proceedings of the Florida State Horticultural Society, 116, 475-478.