c3518cb17d976b8
تأثیر فرآیند درجه‌بندی بر گسترش بیماری‌های پس از برداشت پرتقال تامسون ناول

محمد حسین رزاقی؛ سیامک کلانتری؛ محمد علی آقاجانی؛ علی رضا قدس‌ولی

دوره 47، شماره 2 ، آذر 1395، ، صفحه 219-230

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2017.200978.1006694

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر مراحل مختلف فرآیند درجه‌بندی (سورتینگ) میوه‌ها بر گسترش بیماری‌های پس از برداشت پرتقال، تحقیقی در قالب دو آزمایش مستقل صورت پذیرفت. در آزمایش نخست، نمونه‌گیری از میوه‌ها در هنگام ورود به کارگاه (شاهد) و پس از پایان هر یک از مراحل شامل شستشو با غوطه‌وری در آب، شستشو با آبفشان آب گرم حاوی قارچ‌کش، واکس‌زنی، ...  بیشتر

شناسایی و بررسی برخی از ویژگی‌های ویروس آلوده‌کنندة زعفران (Crocus sativus) در ایران

شیرین پریزاد؛ اکبر دیزجی؛ مینا کوهی حبیبی؛ غلامحسین مصاحبی محمدی؛ سیامک کلانتری؛ فاطمه ایزدپناه

دوره 47، شماره 2 ، آذر 1395، ، صفحه 263-275

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2017.215361.1006735

چکیده
  پس از نمونه‌برداری تصادفی از برگ‌ها و بنه‌های گیاه زعفران (Crocus sativus L.) از شش استان کشور در سال‌های 1390 تا 1394، شمار 641 از 890 نمونه با آنتی‌بادی­های عمومی جنس پوتی‌ویروس و همان‌طور با آنتی­بادی اختصاصی ویروس موزاییک معمولی لوبیا(BCMV)  در آزمون الایزا واکنش مثبت نشان داد. وزن مولکولی پروتئین پوششی (CP) چند جدایة مورد بررسی پوتی‌ویروس ...  بیشتر

ویژگی های بیولوژیکی و فیلوژنتیکی جدایۀ ایرانی گلایل ویروس موزاییک زرد لوبیا (BYMV)

پریسا شریفی نظام آباد؛ مینا کوهی حبیبی؛ اکبر دیزجی؛ سیامک کلانتری؛ معصومه رنجبر اقدم

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 13-27

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2014.52243

چکیده
  در سال­های 1388-1387، تعداد 154 پداژه از مراکز توزیع پداژه­های گلایل در کرج جمع‌آوری و پس از کشت، بررسی بافت برگ بوته­ها با آزمونDAS-ELISA حاکی از آلودگی 02/74 درصد بوته­ها به ویروس موزاییک زرد لوبیا (Bean yellow mosaic virus, BYMV) بود. پس از خالص­سازی بیولوژیکی و تکثیر جدایه­ای به نام BYMV-GPK، دامنه  میزبانی آن تعیین شد. وزن مولکولی پروتئین پوششی ...  بیشتر