c3518cb17d976b8

نویسندگان

چکیده

از اواخر فروردین سال 1385 تا شهریور سال 1386 باغات میوه مناطق مختلف شیراز مورد بازدید قرار گرفتند و از درختان سیب، به و گلابی دارای علایم سوختگی آتشی نمونه‌برداری شد. تعداد چهل وهفت جدایه باکتری با استفاده از محیط‌کشت‌های آگار غذایی از بافت‌های آلوده جدا و براساس آزمون‌های استاندارد باکتری‌شناسی به‌عنوان
Erwinia amylovora تشخیص داده شدند. جدایه‌ها از نظر خصوصیات فنوتیپی، بیماری‌زایی، اندازه قطعات DNA تکثیر شده در حضور آغازگر اختصاصی A/B در واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز (PCR) و تنوع نقوش حاصل از محصولات واکنش rep-PCR با سه آغازگر REP، ERIC و BOX مورد مقایسه قرار گرفتند. کلیه جدایه‌ها گرم منفی، اکسیداز منفی، کاتالاز مثبت و بی‌هوازی اختیاری بودند. روی محیط کشت آگار غذایی پرگنه‌های براق، گرد، محدب و کرم رنگ و روی محیط CCT پرگنه‌های آبی کم‌رنگ، براق با حاشیه مشخص ایجاد کردند. جدایه‌ها قادر به ایجاد واکنش فوق حساسیت در توتون، تولید لوان، ذوب ژلاتین، تولید استوئین و تولید مواد احیاء‌کننده از ساکاروز بودند ولی هیچ‌یک از جدایه‌ها قادر به تولید رنگدانه فلورسنت روی محیط‌کشت YDC، هیدرولیز توئین، هیدرولیز ژلاتین، تولید لستیناز، رشد در 39 درجه سلسیوس و تولید اوره‌آز نبودند. اکثر جدایه‌ها در آزمون تصاعد گاز از گلوکز واکنش مثبت نشان دادند. در مایه‌زنی روی نهال‌های سیب، به و گلابی علایم خشکیدگی در برگ‌ها و سرعصایی شدن دم‌برگ‌ها پس از سه هفته ایجاد شد و در مایه‌زنی میوه‌های نارس گلابی لکه‌های قهوه‌ای تا سیاه در اطراف ناحیه مایه‌زنی شده ایجاد گردید. در آزمون PCR، تمام جدایه‌ها که بر اساس آزمون‌های باکتری‌شناسی و بیماری‌زایی به‌عنوان
E. amylovora تشخیص داده شده بودند با جفت آغازگر اختصاصی A/B قطعه قابل انتظار 1000 جفت بازی را تولید کردند.در واکنش rep-PCR یازده جدایه نماینده که بر اساس آزمون‌های باکتری‌شناسی، بیماری‌زایی و واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز به‌عنوان E. amylovora تشخیص داده شده بودند قطعات متفاوتی از لحاظ اندازه تولید کردند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها نشان‌دهنده همگن بودن جدایه‌های این باکتری از میزبان‌های مختلف می‌باشد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Phenotypic and Genotypic Characteristics of Erwinia amylovora Isolates from Different Hosts in Shiraz City

نویسندگان [English]

  • Shahrzad Tavakol Ba Khoda
  • Seyed Mohsen Taghavi

چکیده [English]

During 2007 – 2008 different fruit gardens in Shiraz (Fars Province, Iran) were surveyed for samples being collected from infected apple, pear and quince trees. Symptoms of the infected trees included water soaking of infected tissue, wilt and tissue necrosis, scorched and blackend of blossom bracts or young shoots. A total of 47 strains were isolated from infected trees using NA medium. On the basis of standard physiological, biochemical and nutritional tests the isolates were identified as Erwinia amylovora. The isolates were compared through physiological and biochemical characters, pathogenicity test, polymerase chain reaction (PCR) and rep-PCR. The isolates were gram and oxidase negative, catalase positive and facultative anaerobs with shiny smooth cream colonies on NA and translucent, smooth, large, light blue with entire margin colonies on CCT medium. All isolates induced hypersensitive reaction on tobacco, produced levan and acetoin and reduced substances from sucrose but were negative in induced potato soft rot and fluorescent pigment production on KB medium, pink pigment on YDC medium, reduction of nitrate, growth at 39?C and urease. Wound inoculation of bacterial suspension into apple pear and quince seedlings led to the slight formation of wilting, necrosis and chlorosis as well as necrosis of leaves and shephered crook at the tip, after a passage of three weeks. In PCR assay, 47 isolates identified as E. amylovora, produced predicted 1000bp with A/B specific primers. In rep-PCR assay, representative strains identified as E. amylovora, produced different fingerprints in weight with REP, ERIC and BOX primers. The results of this study demonstrated that E. amylovora strains isolated from different hosts in Shiraz Province are genotypically homogenous.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Apple
  • Erwinia amylovora
  • Fire blight
  • Pear
  • quince