c3518cb17d976b8
القای مقاومت آنتی‌بیوزی در فلفل دلمه‌ای، Capsicum annuum L.، علیه شته سبز هلو، Myzus persicae (Sulzer)، با محلول‌پاشی کودهای ریزمغذی

طیبه علی زمانی؛ جهانشیر شاکرمی؛ مژگان مردانی طلایی؛ آرش زیبایی

دوره 52، شماره 2 ، بهمن 1400، ، صفحه 73-85

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2021.319609.1006969

چکیده
  کیفیت گیاهان میزبان به عنوان سطح اول تغذیه و یک عامل کلیدی موثر، توانایی زیستی آفات گیاهخوار را تحت تاثیر قرار می‌‎دهد. شته سبز هلو، Myzus persicae (Sulzer)، یکی از آفات مهم محصولات کشاورزی با دامنه میزبانی وسیع و توانایی بالا در انتقال بیمارگر‌‌های مهم ویروسی است. این پژوهش به منظور بررسی اثر محلول‌‌پاشی کودهای ریزمغذی آلفا آهن، سولفات ...  بیشتر

تأثیر لکتین استخراج‌شده از قارچ Sclerotinia sclerotiorum بر مرگ‌ومیر و پارامترهای فیزیولوژیک لاروهای پروانۀ سفیده بزرگ کلم، Pieris brassicae (Lepidoptera: Pieridae)

زینب البرزی؛ آرش زیبایی؛ جلال جلالی سندی؛ آزاده کریمی ملاطی؛ بابک ربیعی؛ مهدی سلیمی

دوره 46، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 41-57

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2015.54720

چکیده
  در این پژوهش، لکتین استخراج‌شده از قارچ بیمارگر گیاهی Sclerotinia sclerotiorum، به رژیم غذایی لاروهای سن سوم پروانۀ سفیده بزرگ اضافه گردید و پس از 5 روز تأثیر آن بر مرگ‌ومیر، تغذیه و متابولیسم حد واسط آنها بررسی شد. غلظت‌های 5/0، 1 و 2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر لکتین مذکور به مرگ‌ومیر 20 تا 66 درصدی در لاروهای تیمارشده منجر شد. شاخص‌های تغذیۀ لاروهای ...  بیشتر