c3518cb17d976b8
اسانس نانوکپسوله پونه: تولید و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن

مریم ملک محمدی؛ معین جعفری پوردراگاهی؛ امیرعباس رفعتی

دوره 52، شماره 2 ، بهمن 1400، ، صفحه 41-58

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2021.328618.1006977

چکیده
  استفاده از اسانس‌های گیاهی در برنامه‌های مدیریتی آفات به عنوان جایگزین یا مکمل حشره‌کش‌های شیمیایی، ایمن و نویدبخش به نظر می‌رسد. چنین امکانی منوط به رفع نواقصی همچون ناپایداری شیمیایی، تبخیرپذیری و حلالیت کم اسانس‌های گیاهی در آب است. استفاده از نانوفرمولاسیون‌ها با امکان رهایش کنترل شده یک راه‌کار مؤثر در جهت رفع نواقص فوق ...  بیشتر

ارزیابی سمیت تنفسی و اثر رفتاری اسانس نعنا و رزماری در سوسک چهار نقطه‌ای حبوبات

اعظم امیری؛ فائزه باقری

دوره 51، شماره 2 ، دی 1399، ، صفحه 161-169

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2020.301327.1006938

چکیده
  < p>سوسک چهار نقطه‌ای حبوبات از آفات مهم حبوبات در مزرعه و انبار است که خسارت زیادی وارد می‌کند. اسانس گیاهان جایگزین مناسبی برای بسیاری از سموم در کنترل آفات هستند. در این مطالعه پاسخ رفتاری حشرات کامل تازه ظاهر شده سوسک چهار نقطه‌ای حبوبات به سمیت تنفسی دو اسانس نعنا و رزماری مقایسه شد و تفاوت نحوه تاثیر آنها با توجه به ترکیبات ...  بیشتر

بهینه‌سازی اثرات ضد قارچی اسانس‌های دارچین، آویشن شیرازی، و مرزه خوزستانی علیه قارچ کپک آبی (Penicillium expansum) با استفاده از روش سطح پاسخ

مهساسادات رضوی؛ عبدالله گلمحمدی؛ علی نعمت اله زاده؛ علیرضا قنبری؛ مهدی داوری

دوره 51، شماره 1 ، شهریور 1399، ، صفحه 67-78

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2020.291689.1006917

چکیده
  استفاده از اسانس‌ها به‌عنوان عوامل ضد قارچی طبیعی و جایگزین‌هایی برای قارچ‌کش‌های شیمیایی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این تحقیق، ترکیبات شیمیایی و خواص ضد قارچی سه اسانس دارچین، آویشن شیرازی و مرزه خوزستانی با هدف بررسی اثر غلظت اسانس و زمان تماس در کنترل قارچ عامل کپک آبی (Penicillium expansum) و مدل‌سازی و بهینه‌یابی خواص ضد ...  بیشتر

بررسی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی فرمولاسیون نانوامولسیون برخی ‌اسانس‌ها و یک عصاره گیاهی ‏در سفیدبالک پنبهBemisia tabaci (Gennadius) ‎‏ ‏

علیرضا بلندنظر؛ محمد قدمیاری؛ محمدرضا معمارزاده؛ جلال جلالی سندی؛ مریم ذولفقاری

دوره 50، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 143-158

http://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2019.270778.1006868

چکیده
  برخی اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی دارای خواص حشره­کشی مطلوبی علیه سفیدبالک پنبه می‌باشند. در این مطالعه سمیت اسانس­های رزماری، نعناع فلفلی، اکالیپتوس و عصاره آویشن باغی فرموله‌شده به­صورت جداگانه در تویین80 و به شکل نانوامولسیون روی پوره­های سن دو سفیدبالک پنبه بررسی گردید. آزمون­های زیست‌سنجی به­روش غوطه‌ورسازی برگ­های ...  بیشتر